På grönt underlag står det skrivet med snö: Is this the time fo...
Foto: Ida Rödén

Ida Rödén: Är detta tiden för konst?

Konstnären Ida Rödén

Ida Rödén deltar på forskningsexpeditionen ARTofMELT 2023 inom Polarforskningssekretariatet konstnärsprogram. Platsen ombord på isbrytaren Oden tilldelas genom en öppen utlysning och konstnären är fri att tolka sin upplevelse av forskningsexpeditionen.

Dagboksanteckningar

När forskningsexpeditionen startade började Ida Rödén skriva dagboksanteckningar för sina kollegor på galleriet TEGEN2. De första dagarnas texter, tillsammans med ett par foton från resan, ställs under en kort period ut på den konstnärsdrivna mässan Supermarket vid Slussen i Stockholm. I överenskommelse med konstnären delar vi anteckningarna även här och Ida Rödén kommer fortsätta skriva under färdens gång.

Betraktelserna utgår ifrån funderingen: Is this the time for art. Så här beskriver Ida Rödén sina texter:

Anteckningarna har en seriös ton och ibland en underton av humor, hoppas jag i alla fall! Som konstnär tror jag att konsten är nödvändig i dessa tider men det innebär inte att sluta ifrågasätta sig själv. Det finns livsviktiga uppgifter att ta sig an och ibland går det inte att undgå frågan: vad f*n sysslar jag med.

"I min konst bygger jag egna världar och verkligheter där jag kan undersöka det okända"

Konstnären Ida Rödén deltar i forskningsexpeditionen ARTofMELT 2023 som organiseras av Polarforskningssekretariatet med isbrytaren Oden.