God jul och gott nytt år från Wasa!

God jul och gott nytt år från Wasa

Text av: Håkan Grudd, expeditionsledare

Här flyter allt på bra och forskarna har påbörjat sitt arbete. Första turen gick till grann-nunataken Plogen i strålande väder och med provtagning på fem platser. Idag gör vi kompletterande provtagning på vår egen nunatak Basen och i morgon åter en längre utflykt till området runt Plogen.

Vi firar jul på Wasa sedan blir det troligen en veckolång tur till Västfjella och Utpostane. Därefter ger vi oss ut på långtur till Heimefrontfjella (Svea) och områdena västerut.

Våra tekniker gör ett fantastiskt arbete. I går drog de ut den bandvagn som stått inne i en container med trasig växellåda i mer är tio år. Det visade sig att den inte får plats inne i vårt nya garage när den stora hytten lyfts upp, så idag gör de i stället bytet av växellåda ute på gårdsplanen. Nu före lunch har de redan lyft ut den gamla växellådan!

Linda är en klippa i köket. Hon lagar mat och bakar bröd på löpande band - smaskens! Och nu har vi också cirka 400 vakuumförpackade fältportioner när vi ger oss ut på långtur i arkarna, färdiga att bara värma upp.

Ett underbart gäng att jobba med och humöret är på topp!

/Håkan & Ola

Publiceringsdatum: 22 Dec 2023